Danmarks måske bedste opsparing!

Et nyt liv med agroforestry i samarbejde med Better Globe Forestry


Agroforestry programmer som det Better Globe Forestry driver i Kenya og Ugandas semiørken-områder giver fattige familier nyt håb for fremtiden. Men hvad er Agroforestry i virkeligheden for en størrelse?

Definition på agroforestry :
Agroforestry er dyrkning og brug af træer i samspil med afgrøder og husdyr i landbrugssystemer, for dermed at skabe en synergi mellem skovbrug og det traditionelle landbrug.

I semiørken-områderne i Kenya og Uganda spreder ørkenen sig hele tiden og de lokale landmænd kæmper en hård og ubarmhjertig kamp for ikke at miste deres afgrøder.

Det er i disse områder Better Globe Forestry, i samarbejde med KEFRI(Kenyas Forestry Reserch Institutet), arbejder med deres agroforestry-program. De lokale landmænd, der går ind i programmet, planter, i samarbejde med Better Globe Forestry, Melia Volkensii (Mukau) træer på deres jord. Træerne plantes med så stor afstand, at der kan plantes afgrøder ind i mellem træerne.

Fordele for landmændene :
► Får gratis stiklinger
► Landmanden får betaling for ½ af træerne når de fældes.
► Træerne holder på den gode jord ved kraftige regnskyl og holder på fugten ved tørke.
► Landmanden er garanteret den aktuelle markedspris + 10% når hans træer sælges.
► Landmanden kommer på uddannelse i skovbrug samt landbrug.
► Landmanden får gratis hjælp og støtte af professionelt uddannede Agroforestry folk.
► Landmanden mister ikke længere sine afgrøder til tørken.

Resultatet er, at landmændenes jord transformeres dramatisk og de sikrer et bedre liv for deres familie. På billedet herunder kan du se hvordan Simon´s jordstykke fuldstændigt har skiftet karakter på ganske få år. En ændring der har givet Simon nyt håb for fremtiden og et langt bedre udbytte af hans jord.

Agroforestry

-Outgrower Simon Mutau Mulli
Agroforestry outgrower Simon Mutua Mulli
De øverste 3 billeder er fra 2015 og de 3 nederste er taget blot 3 år efter i 2018. Klik her for at se billedet i stort format!
Gode eksterne artikler om agroforestry

Agroforestry programmer som det Better globe Forestry driver giver nye muligheder i nogle af de fattigste områder i Kenya. Plantning af Melia Volkensii er vejen frem, hvis man skal sikre landmændende i Afrikas tørre områder en bedre fremtid.

Træet der hjælper Kenyas landmænd med at bekæmpe tørke og fattigdom

Better Globe farmer Jonathan Kituku Mung’ala
Kilde: Thomson Reuters Foundation Monday, 25 March 2019

Jonathan Kituku Mung’ala udtaler blandt andet følgende i artiklen: "Jeg behøver ikke længere være bekymret for, om jeg kan betale mine børns skolepenge eller være bekymret for om de kan få medicinsk behandling hvis de bliver syge." Læs hele den engelske artikel her!Better Globe agroforestry
Kilde: Business Daily, TUESDAY, DECEMBER 27, 2016

I Kenya´s semiørken områder kæmper man med klimaforandringer og her har man kæmpe succes med at plante det hårdføre melia volkensii (mukau) træ i samarbejde meed Better Globe. Læs hele den engelske artikel her!

Jeg vil gerne kontaktes!

Udfyld formularen hvis du gerne vil kontaktes for mere information eller med på en af vores informations aftener, så kontakter vi dig.

2+2


Hvad skal jeg forvente, hvis jeg udfylder og sender formularen?


✔ Vi vil kontakte dig inden for 24 timer og finde ud af hvad vi kan gøre for dig!
✔ Vi accepterer altid et nej tak.
✔ Vi holder dine oplysninger 100 % fortroligt og videregiver aldrig oplysninger.